Eva Håkansson - with passion for electric drive

Eva Håkansson - with passion for electric drive

I have moved to a brand new website!

You will find me on www.EvaHakanssonRacing.com or see the latest news on my Facebook page (you don't have to be a Facebook member, just ignore the annoying prompt to log in)!

ElectroCat har anlänt!

Blog - in SwedishPosted by Eva Håkansson 19 Jan, 2009 22:25:14

Äntligen! som Gert Fylking utropar när Nobels litteraturpris tillkännages. Äntligen! ElectroCat har anlänt. Inte bara till Denver, utan hem till mig.

Efter en månad som gisslan i tullen här i Denver, är nu tillräckligt mycket papperstuggande klart för att min elektriska lilla katt skulle kunna släppas ut. Kvar återstår ett par hinder till - nya batterier (de gamla fick lämnas kvar i Sverige, de gick inte att skicka med flyg) och registrering för att få köras på gatan. Det finns risk att båda utmaningarna kommer att ta lika mycket tid - en veckas heltidsarbete eller så var...

Lite försenad julklapp anländer. Men den som väntar på något gott.... väntar alltid för länge......

Cargo Support AB i Arlandastad byggde en fin fraktlåda till motorcykeln. Export utanför EU kräver särskilt certifierat virke som är värmebehandlat för att inte riskera spridning av skadeinsekter. Sådant virke är inte helt lätt att få tag på, annars hade jag byggt lådan själv. Frakten sköttes av Posten Express AB (http://www.pex.se/) som samordnade transporten från Cargo Support hem till min dörr. Rekommenderas ifall du behöver skicka gods långväga.

Fantastiskt - motorcykeln ser alldeles hel ut.

Va?! ElectroCat är borta! Har han rymt? (Eller om det är en "hon", jag vet inte riktigt faktiskt...) Bara resterna av lådan kvar.

Nejdå, ElectroCat hade inte rymt. Han (eller om det nu är en hon...) var visst bara väldigt angelägen om att komma ut ur blåsten och in i garaget hos KillaCycle. KillaCycle står bakom, men syns knappt utan sina kåpor. Dessutom är KillaCycle lägre än ElectroCat. KillaCycle kåpa syns till höger ovanpå en hög bråte. (Ja, vi borde städa, men vi har inte riktigt tid till att hålla allting i pedantisk ordning, vi prioriterar hojarna....)

Senare idag ska jag ta av bubbelplasten och konstatera ifall motorcykeln är så hel som den tycks vara. Ikväll anländer också nya batterier. :-) Och i morgon börjar jag plugga till maskiningenjör på University of Colorado i Denver. Tror inte att jag kommer att ha några sysselsättningsproblem det närmaste halvåret...

God fortsättning på elfordonsåret! smiley

ElectroCat i tidningen Bike!

Blog - in SwedishPosted by Eva Håkansson 11 Jan, 2009 06:52:42

Det sägs att man aldrig blir profet i sin egen hemstad, men kanske kan man bli det i sitt eget hemland.... Hursomhelst, ElectroCat är omskriven med en trevlig liten artikel i senaste numret av tidningen Bike (www.bike.se).

<< Tidningen Bike - med artikel om ElectroCat - finns i din tidningskiosk >>>

Denna trevlig nyhet sammanfaller med en annan trevlig nyhet - Department of Transportation (USA:s motsvarighet till Vägverket) har godkänt importen av ElectroCat till USA.

ElectroCat har hållits fången i tullen sedan före jul då de byråkratiska papperskvarnarna maler långsamt under julhelgen. Nu återstår det bara att tullen godkänner alla handlingar och släpper gisslan. Förhoppningsvis kommer det att ske i början på nästa vecka. Och förhoppningsvis kommer motorcykeln fram i en bit, vore inte roligt ifall lådan har tappats eller genomborrats av en gaffeltruck på vägen från Sverige till Colorado. Det senare hände när KillaCycle skickades från Island till USA i september förra året, tack och lov träffade gaffelspetsarna på var sin sida av framhjulet....

God fortsättning!

God Hjul och Gott Nytt Elfordonsår!

Blog - in SwedishPosted by Eva Håkansson 23 Dec, 2008 22:14:59

ElectroCat, KillaCycle, Bill Dubé, jag och resten av KillaCycle-teamet önskar er alla en riktigt God Hjul och Gott Nytt Elfordonsår!

Jag kommer att fortsätta att rapportera om ElectroCat och KillaCycles äventyr och framsteg här. Inom kort hoppas jag kunna publicera mer information om den nya landhastighetsrekordmotorcykeln som håller på att byggas just nu. Med den ska vi inte bara försöka slå rekordet som världens snabbaste elfordon, utan jag aspirerar också på att bli världens snabbaste kvinna på två hjul. smiley

God Hjul och Gott Nytt År!

Blog Image