Eva Håkansson - with passion for electric drive

Eva Håkansson - with passion for electric drive

I have moved to a brand new website!

You will find me on www.EvaHakanssonRacing.com or see the latest news on my Facebook page (you don't have to be a Facebook member, just ignore the annoying prompt to log in)!

ElectroCat har anlänt!

Blog - in SwedishPosted by Eva Håkansson 19 Jan, 2009 22:25:14

Äntligen! som Gert Fylking utropar när Nobels litteraturpris tillkännages. Äntligen! ElectroCat har anlänt. Inte bara till Denver, utan hem till mig.

Efter en månad som gisslan i tullen här i Denver, är nu tillräckligt mycket papperstuggande klart för att min elektriska lilla katt skulle kunna släppas ut. Kvar återstår ett par hinder till - nya batterier (de gamla fick lämnas kvar i Sverige, de gick inte att skicka med flyg) och registrering för att få köras på gatan. Det finns risk att båda utmaningarna kommer att ta lika mycket tid - en veckas heltidsarbete eller så var...

Lite försenad julklapp anländer. Men den som väntar på något gott.... väntar alltid för länge......

Cargo Support AB i Arlandastad byggde en fin fraktlåda till motorcykeln. Export utanför EU kräver särskilt certifierat virke som är värmebehandlat för att inte riskera spridning av skadeinsekter. Sådant virke är inte helt lätt att få tag på, annars hade jag byggt lådan själv. Frakten sköttes av Posten Express AB (http://www.pex.se/) som samordnade transporten från Cargo Support hem till min dörr. Rekommenderas ifall du behöver skicka gods långväga.

Fantastiskt - motorcykeln ser alldeles hel ut.

Va?! ElectroCat är borta! Har han rymt? (Eller om det är en "hon", jag vet inte riktigt faktiskt...) Bara resterna av lådan kvar.

Nejdå, ElectroCat hade inte rymt. Han (eller om det nu är en hon...) var visst bara väldigt angelägen om att komma ut ur blåsten och in i garaget hos KillaCycle. KillaCycle står bakom, men syns knappt utan sina kåpor. Dessutom är KillaCycle lägre än ElectroCat. KillaCycle kåpa syns till höger ovanpå en hög bråte. (Ja, vi borde städa, men vi har inte riktigt tid till att hålla allting i pedantisk ordning, vi prioriterar hojarna....)

Senare idag ska jag ta av bubbelplasten och konstatera ifall motorcykeln är så hel som den tycks vara. Ikväll anländer också nya batterier. :-) Och i morgon börjar jag plugga till maskiningenjör på University of Colorado i Denver. Tror inte att jag kommer att ha några sysselsättningsproblem det närmaste halvåret...

God fortsättning på elfordonsåret! smiley